Newtown, Connecticut

Dette er et veldig seriøst innlegg, så om du ikke liker seriøsitet bør du ikke lese.

Dere har sikkert hørt om skytingen i Connecticut alle sammen. Hvis ikke er noe åpenbart galt og du bør lese mer nyheter. Uansett, 09.00 idag ble nesten 30 mennesker, hvorav 2/3 var barn, drept på en barneskole i Newtown, Connecticut. Gjerningsmannen drepte først rektoren, før han gikk inn i klasserommet hvor moren var lærer og drepte henne og 18 elever. 18 elever i samme klasse! Alle barna er mellom 4-10 år, siden dette var en K-4 (kinder garten to 4th grade) barneskole. Hva som får noen til å drepe små barn er helt sykt. High School er sykt nok i seg selv, men Elementary School. Virkelig? 

Dette er stooore nyheter her i USA. Selvfølgelig. Jeg mener, barn er drept, selvfølgelig er det stort, men dette er også den nest største skoleskytingen i USAs historie. Den største innenfor barne- og ungdomsskole og videregående. Den eneste som drepte fler var på et universitet, hvor 37 mennesker døde. Dere har sikkert også hørt om Columbine hele gjengen, hvis ikke er noe åpenbart galt igjen og du bør gjøre litt reserarch. Uansett, Columbine var og er en sykt stor tragedie her i USA, siden det var en av de første store skoleskytingene, i 1999. Da ble "kun" 13 drept+to gjerningsmenn. Her er det snakk om 28 mennesker. Minst. Det er så sykt at noen har så store problemer at de gjør noe sånt. Hvis man har en så stor trang til å drepe seg selv, som er hva det ender med i 95% av tilfellene; hvorfor drepe uskyldige, små barn?

Syns alle bør følge med på nyhetene og sosiale medier angående dette, og bare sende en hel haug med tanker til alle foreldrene som mistet barna sine idag. De gikk mest sannsynlig fra å planlegge julegaver til begravelser. Hvor kvalmt er ikke det?

Packers, jul og gaver
Lambeau FieldIdag har jeg vært på fotballkamp, noe som var aaaweeesoooome. Green Bay Packers VS Minnesota Viking. Sammenlign det med Fredrikstad mot Særp. Bortsett fra at dette er typ 10 ganger større. Med 72000 tilskuere tilstede vant Packers 23-14. Var så syk stemning! Mest sannsynlig en av de beste opplevelsene her hittil. Ventelisten for sesongkort er ca 50 år lang eller noe, og det er over 100000 mennesker på venteliste, så jeg var ekstremt heldig som har en så snill venn som Justin som tok meg med :-) Var mest sannsynlig noe jeg ikke opplever igjen, eller på veldig lenge, så det var awesome. Fikk meg til og med grønn Packers-nisselue og #1 skumfinger. Konge!

Ellers er det endelig desember og siden mamma er best sendte hun meg pakkekalender i posten. Igår fikk jeg Den unge Fleksnes (også kjent som min favorittjulekalender) av kjæresten til mamma og hans barn, og idag fikk jeg browniesmix fra Toro. Herregud, så GØTT. 

Her i huset har vi pyntet juletreet allerede, noe som er helt normalt her haha, så julestemningen er på plass for fullt. 
Fikk en stor pakke i posten fra Norge med alt dette. Lykke.

Vel, dette ble et lang innlegg, men heldigvis er det ikke så ofte. Har så mye å gjøre og mye å se frem til. Skal til Florida i januar og mars, St. Louis i romjula, New York i juni osv osv. Men først er det jul og jeg skal definitivt se mange filmer og spise masse dritt, for på nyåret starter treningen. Sier dette hvert år, men nå mener jeg det faktisk. Det tar på å være utvekslingsstudent... MEN DET ER VERDT DET. Over og ut.

 

kamera til salgs, hehe

Hey dudes. Her kommer mitt månedlige blogginnlegg. Haha, herregud. Vel, jeg prøver å selge kameraet mitt (ET SUPERT KAMERA SOM NESTEN ER UBRUKT) for å kjøpe et mindre ett, så hvis jeg lykkes blir det nok litt mer bilder. Jeg er for lat til å drasse det med meg overalt hele tiden! Orker ikke. Er et Canon EOS 550D/EOS Rebel T2i, i veldig god stand. Det koster rundt 5000kr i butikk nå, så vil gjerne ha 3000-3500kr for det. Ta gjerne kontakt om dere er interesserte :):):) Tviler....er hvertfall et supert kamera
Edit: man kan filme med det også, sånn btw 

VEEEEEL. Let's talk business. Bare tulla. Kan starte med å fortelle at jeg nesten fikk straight A's, jippi. Bare nesten da. Jobbet bælhardt for det så tar meg faktisk friheten til å skryte litt. Ellers er det litt over en mnd til jul så jeg starter julegavehandlingen denne helgen!! Iiii. OG neste torsdag er det faktisk...Thanksgiving! Gleder meg sykt. Masse mat OG fri fra skolen. Er så ironisk at dette er første gang jeg feirer det for jeg har aldri hatt mer å være takknemlig for. Takknemlig for at jeg har den beste vertsfamilien man kan tenke seg, for at jeg får denne sjansen, for at jeg har en hel haug nye venner, for at jeg beviser for meg selv hver dag at jeg har nok bein i nesa til å gjøre det her. THANKS DUUUDE. 

Hvis du har vært i USA, men ikke spist på Buffalo Wild Wings har jeg kun en ting å si: TAPERDette er hvorfor jeg elsker USA. Frozen yogurt<3<3

Vel, det er rimelig kaldt her nå, så jeg var ganske desperat etter noen tykke gensere. Mission accomplished, og klesskapet begynner nå å ta form. Jippi

Vel....ja...noe dere vil se? Høre om? Anything? For jeg har ikke noe å si:(:(

Halloween

Vel, vi feirer jo Halloween i Norge også så er ikke akkurat et nytt fenomen, men her tar de heeeelt av. I mean, folk lager kirkegård-lignende opplegg i hagen sin, gresskar overalt, spøkelser i trærne. Det er virkelig ingen grenser. Så forrige helg dro vi veldig spontant på en halloween fest. Jeg hadde selvfølgelig ikke noe utkledningsopplegg her så cowgirl var det første og beste jeg kom på.


Meg, Travis, Cody og Dana


Meg og Dana


Meg og Cody på skolen på onsdag


Siden første kvartal var over på fredag hadde vi Poetry Reading i Creative Writing, så vi bara kosæ oss. 


Ellers har jeg endelig fått orden på håret mitt, så nå er jeg lys igjen. Ikke helt fornøyd enda, så skal nok stripe det en gang til, men kommer seg :-)

Alt er fortsatt bra. Det at 1/4 av året allerede er over er helt sykt å tenke på. Det har gått så altfor fort, selvom det føles ut som år og dager siden jeg sist så alle i Norge. Føler bare jeg har vært så sykt heldig med alt her. Familie, skole, venner, by osv. Hører om så mange utvekslingsstudenter som krangler med vertsforeldrene sine, ikke har noen spesielt gode venner osv, og jeg er bare så utrolig glad for at jeg har det veldig nærme perfekt her. 

Vet jeg sier det hver gang, men skal prøve å blogge oftere....

littæ oppdatering

Vel, jeg lever. Egentlig burde dere se på det som positivt at jeg ikke blogger. Jeg er nemlig aaalt for opptatt, med både skole og sosialt liv. Hadde livet her vært ræva hadde jeg nok blogget masse om følelsene mine og klaget, men det gjør jeg ikke, so be happy. 

UANSETT: kort fortalt går dagene mine i skole. Fredag tapte vi første play off-kamp, så ikke noe mer high school fotball på meg. Noe som suger :-( Liker fotball. Vel, skal få folk til å skype meg neste år så jeg får sett alle kampene. Hehe. Addicted, much? 
Lørdag dro vi til et spøkelseshus. Det var egentlig så langt fra skummelt som man kommer. Jeg mener, å gå gjennom Fredrikstad sentrum en lørdagskveld er mer skummelt.
På søndag.....wait for it....le.....var jeg på Justin Bieber konsert. Herregud, hva gjorde jeg der liksom? Showet, med lysene osv liksom, var sykt bra. Sykt bra satt sammen liksom. Men stemmen hans er overarbeidet og høres hes ut, så var ikke såååå bra. Morsom opplevelse, though. På veien hjem stoppet bilen vår og nektet å flytte på seg, så vi var stucked på motorveien med jorder på hver side. Så livet mitt passere i revy da, ja. Vi kom oss hjem, midt på natten, til slutt da.
Ellers går skolen bedre og bedre, jeg tror jeg tar r-matte, men pytt pytt. Haha, lol. Tulla.

Bieber!

Branden og meg

Okei, så på lørdag var det "Sweetest day" som er noe ala Valentines Day. Man kunne sende ut godteri, og jeg mottok sjokolade fra "American Boys". <3u

Dette er vel omtrent de eneste bildene jeg har tatt de siste ukene, men skal bli flinkere. Hehe mamma :-)
 Lurer på å sette i gang en liten spørsmålsrunde. Får så mange spørsmål på Facebook osv, og de fleste er de samme spørsmålene om og om igjen. 

dance


Kjole: DEB Sko: Louboutin

Ble ferdig med alle lekser på skolen!! Wuhu. Dette bør feires. Tror jeg skal lage noen blogginnlegg jeg kan poste når jeg har mye å gjøre, så jeg får blogget litt oftere. Ikke det at jeg føler noe spesielt på det.

ANYWAYS! På lørdag var det som sagt homecoming dance. Vi møttes først et sted for å ta bilder (over), så dro vi til Victoria's for å spise, før vi dro til skolen (hvor dansen var) og så til en av guttene. Var alt i alt veldig koselig. Ikke noe spesielt eller annerledes enn norske ball, men morsomt. Vi har to "ball" til, men ingen drar visst på det ene, så det neste er prom. Æææ.

Ellers går skolen bra, og ting blir lettere og lettere. Lærerene tror fortsatt jeg er dum, noe som egentlig er ganske deilig. Trives alt i alt (fortsatt) veldig bra, selvom det ikke er det samme uten alle fra Norge;););) Liker USA, og har utrolig nok ikke lagt på meg en eneste kilo enda. Jippi. 

homecoming week


Okay, så her er det homecoming week, noe som vil si at det skjer veldig mye. Bildet over er av inngangen vår, et toilet paper-offer. Det er en slags "tradisjon" de har her når det er homecoming week. Du tar bare masse doruller og kaster rundt huset, trær, busker, whatever. Drit morsomt! Skjer masse greier, også "avsluttes" det med homecoming dance på lørdag. Veldig morsomt, og helt annerledes enn norsk skole. Ja, det er et tonn med lekser hver dag, men det skjer så mye på og i forbindelse med skolen, så det er liksom ikke bare skole. 

Liker meg veldig godt her hvertfall! Utrolig rart å tenke på at jeg har vært her i 2,5 uke. Føles ut som mange måneder:) Er så glad alt er bra, og at det ikke er noen problemer med venner, familie, hjemlengsel eller noe. Elsker tanken på at jeg har 9 mnd igjen her! Kunne ikke hatt det bedre. Eller jo, kunne vært litt mindre lekser... Har to prøver imorgen, noe som er uvant når man kommer fra Frederik II. Skolen blir hvertfall lett når jeg kommer hjem igjen!! Positivt. Håper alt er bra hjemme:)

Lekser, lekser og atter lekser


Jeg drukner i lekser om dagen. Når jeg ikke er på skolen gjør jeg kun lekser. Sykt uvant etter ett år på Frederik II, heh. 
Har to prøver imorgen, og sliter veldig med å huske ting på engelsk, så det kan jo bli...spennende. Herregud, gruer meg.

Skal få blogget ordentlig en dag, men akkurat nå har jeg altfor mye annet å gjøre. Ønsk meg lykke til!

Room


Rommet mitt!

Som dere ser består det av en stor seng (!!!), kommode, sminkebord, nattbord, skap og TV. Kunne ikke vært mer fornøyd. Er så insane deilig med stor seng. Herregud<3<3<3 Kan vise mer av huset neste uke. Vi dro ikke på hytta ikveld alikevel, fordi vi dro på fotballkamp. Eller amerikansk fotball da. Den varte så lenge, så vi bestemte oss for å dra opp imorgen istedet.

Wrightstown TIGERS! 

Måtte faktisk ha en slik hoodie. First football game ever. Det var faktisk ganske morsomt. En av guttene i entreprenørskap-klassen min er best ellerno, så that's fun. Skjønte ikke så veldig mye, bortsett fra at touchdown er 6 poeng, og så kan man få ekstrapoeng også. Tror jeg. Ellerno. Haha!
Lærte meg til og med noen nye navn, så nå begynner ting å komme seg her. Tror det blir et helt supert år. Jentene er kjempe hyggelige, og det er forsåvidt guttene også:) Håper alt er bra i Norge!

Wrightstown High School

Ja, heh. First of all; skolen startet på tirsdag. Dagene går bedre og bedre, og idag slapp jeg til og med å spise lunsj alene. Haha.. Litt vanskelig å få venner, men skjønner jo det. Alle andre har hverandre fra før av og jeg er ny. Men det kommer seg! Har btw 6 fag og 2 study halls. Study hall 1st hour, creative writing 2nd hour, AP psychology 3rd hour, pre calculus 4th hour, entrepreneurship 5th hour, lunch, study hall 6th hour, architectural drafting and design 7th hour og chemistry 8th hour. Så vet dere det. Virker som spennende fag, selvom jeg lurer på om kjemi kanskje blir litt vanskelig. Skolen min heter btw Wrightstown High School:-)

Ellers går dagene for det meste ut på å spise, sove, se på TV og gjøre lekser. Har hatt mer lekser på tre dager enn hele 1.klasse på videregående. Bøkene er tunge og store+lekser hver dag, så er litt slitsomt. Skapene er også ekstremt vanskelige å åpne. Jeg står der og prøver gang på gang som en dum, liten jente fra Mars eller noe. Noe alle forresten tror jeg er. Jeg får skryt for hver minste lille ting jeg gjør, og hvis jeg gjør noe feil sier jeg bare "sorry, I'm from Norway". Drit deilig.


Soho


Louboutin (HOLY CRAP!!!!)

iPhone

Har ikke hatt tid til å overføre bildene idag heller, så måtte bare bli disse imens. Mest fra NYC. Skal få fikset flere i helga. Vi skal på hytta, som er to timer unna hvor vi bor, og jeg tror ikke det er internett der, men da får jeg bare poste på søndag/mandag. ÅRNÆR SÆ. Håper alt står bra til hjemme:) Ønsk meg lykke til med å få venner! Miss you guys

USA!

Hei! Lenge siden sist. 

Har rukket å tilbringe 3 netter i NYC og ankomme Wisconsin siden den tid. Kan fortelle om Wisconsin og vise dere litt bilder seinere. Kort oppsumert: alt er veldig bra, og familien er PERFEKT! Har kun noen bilder fra NYC nå, så dere får kjede dere med dem imens. Kommer btw til å blogge for å holde folk oppdatert hjemme. Skal prøve å blogge ofte, men har faktisk ganske lite tid her. Anyways; New York.

Christina, Tara og Isabel

Christina, Isabel, Jonas og meg

Meg, Silje (roomie i NYC) og Jonas. Trekløveret!

Hele gjengen.
Lånte alle bildene av Silje, som jeg også delte rom med. Super jente!! 

Greia med campen er at (nesten) alle studentene som dro over 31.august (og alle andre avreisedatoer med Explorius hvertfall) drar på en slags camp i NYC kalt Soft Landing Camp. Vi kom dit fredag, men da var det så mye jetlag ute og gikk så alle la seg kjempe tidlig. Lørdag og søndag var det ut for å se byen, og mandag reiste vi til familiene våre. Vi var skikkelig turister. Skikkelig sightseeing. Shoppet en del også! Bl.a. et nytt par Louboutins. ÆÆÆÆ. Viser dere alt seinere :) Noe spesielt dere vil se eller lurer på?

tittentei

Nå var det kanskje på tide å blogge igjen... Endelig noe å blogge om!! 

Forrige onsdag, altså 6 dager siden, hostet nemlig jentene avskjedsfest for meg og Jenni. Overraskelse ofc. Ante fred og ingen fare, skulle på brygga med noen av jentene. Brått binder pappa et skjerf foran øynene mine, jeg ble tatt med inn i en bil og vi kjørte i noe som virket som en time. Plutselig gikk vi inn i et hus, skjerfet ble tatt bort og der stod alle vennene våre. Herregud, da ble til og med jeg litt rørt. Overrasket meg mest at alle holdt kjeft om det! Ingen røpa seg

Ellers har jeg endelig fått vertsfamilie! Mor, far og tre barn. Bor i en forstad i Wisconsin, ikke så langt fra en av de største byene. Reiser mye og er mye på hytta. De virker super koselige og ikke så ulike familien min her hjemme, så det blir nok supert. Kan evt fortelle mer om jeg får noen bilder, og hvis dere vil høre(?).

Får se hvor lenge jeg fortsetter bloggingen. Skal bli litt flinkere i USA for å holde de her hjemme oppdatert litt. 10 dager igjen nåå!!

spainKjører til Rygge om en time, før det blir Spania i en uke. Blir chill! Valgte kanskje ikke rett tidspunkt å starte bloggen igjen, men har forhåpentligvis noe å fortelle når jeg kommer hjem.
Oppdaterer nok Instagram litt oftere, om jeg får internett. 

instaweek

Følg meg på Instagram, litt flinkere til å oppdatere der! Henr1ette heter jeg. Sjokk...

denim skirt


Gina Tricot

Vet ikke når på veien jeg fant ut at jeg syntes olaskjørt er kult, men en eller annen gang var det. Dette minner en del om det fra Acne, som var akkurat det jeg lette etter. Litt klipping på lengden og "inngåing", så blir det bra! Gleder meg til å bruke dette i Spania (om 8 dager!! wuhu)

here I go again
New in: Whitney Port by BIK BOK

Vel.. Da..prøver vi igjen da. Haha, har så lite trua på mæ sjææl, men det har vel dere óg, haha

Les mer i arkivet » August 2014 » Juli 2014 » Juni 2014
hits